TAKE AWAY-BØGER?

Vi bestiller hele tiden hjem så du i løbet af 2-3 dage kan få din bog i hånden, hentet ved døren. Vi har ingen porto og ingen ekspeditionsomkostninger, så skriv til os på kontakt@litteraturhus-svendborg.dk eller ring på 22610018 med dine ønsker.

01.12.2020 // Så er det snart jul…

Mange spørgsmål op til jul – og mange overvejelser, især i covid-tider som disse. De mere enkle og hyggelige spørgsmål kunnevære: Kan mine gaver byttes, kan man bestille, hvor lang tid går der, før jeg får dem?
Litteraturhuset er kun 30 kvadratmeter stor, og det er skønt, men det betyder også, at det kan være en god idé at bestille sine bøger (hvis man ved, hvad man vil have, selvfølgelig) på forhånd. Så står de pakket klar, når du ønsker det – med byttemærker, fint papir, lidt kaffe og kort. Så ja, vi bytter, vi bestiller og vi holder åbent alle ugens dage frem til jul fra kl 10 til 17, fredag 10-18 og lørdag og søndag 10-14.
Du kan også købe gavekort.

05.09.2020 // Vi er flyttet

Litteraturhuset åbner boghandel i Kattesundet

Vi åbnede vores lille boghandel i Kattesundet lørdag den 5. september. Beslutningen om en boghandel i Kattesundet blev truffet hurtigt, da det rette lokale pludselig viste sig. Det kan måske virke som lidt af et sats ovenpå strenge coronatider, men vi er positivt stemte. Kattesundet er en hyggelig gade med flere små og fine butikker, hvor vi har let ved at se os selv drive boghandel med gode bøger, nye samarbejder og kaffe på kanden.

Det er vores håb, at vi med en mere central placering vil kunne skabe et rum, hvor der er plads til at fordybe sig i nye, gode titler og en snak om litteraturen. Vi tror også på, at vi med en butik i Kattesundet bliver mere synlige og får bedre muligheder for fremadrettet at udvikle projekter i Svendborg i litteraturens navn.

Vi kommer fortsat til at have et anker i Byens Gårdbutik, som vi det seneste år har haft et rigtig godt samarbejde med. Den nye boghandel i Kattesundet skal altså blot ses som en udvidelse hertil, og vi vil forsætte med at hjælpe hinanden så godt vi kan.

02.07.2020 // Vi er tilbage…

Vi har så småt fået gang i arrangementerne igen i litteraturhuset. I juni havde vi oplæsning med uDkant, 1. juli var der jazzkoncert med fire fantastiske talenter i AOFs have. I slutningen af juli er vi igen klar med oplæsning d. 25. juli.

I august planlægges der lige nu tre tegneeftermiddage (4., 5. og 9. august) i samarebdje med scenograf og tegner Luise Midtgård, der udfordrer fantasi og fortællelyst.

11. august en reception for Svendborgkrimien af Jes Barkler, Gaademagerens Gade

22. august en anden søn af byen på besøg: Tobias Bukkehave står for det nye koncept,  Krimitime omkring bogen Kongetro, der udkom på Politikens Forlag midt i coronaen – til femstjernede anmeldelser.

Vi slutter august med Iben Mondrup d 25. august om bogen Tabita. Her kræves dog entré.

Alle arrangementer holdes i Litteraturhuset/ Byens Gårdbutik,  Vestergade 25, 5700 Svendborg.

Åben hver dag fra 10-17 og lørdage fra 10-14. Email for bogbestillinger: anna@litteraturhus-svendborg.dk

27.03.2020 // Vi kommer tilbage…

Vi ved det og I ved det efterhånden, så man næsten ikke kan holde ud at høre mere: Aflyst, udsat, aflyst, flyttet… Det handler naturligvis om de ellers så gode ting, vi synes vi havde planlagt her i foråret  i Litteraturhuset. I kan følge med på Facebook-siden eller her for nye datoer og øvrige ændringer. Foreløbig har vi stadig aftale med Iben Mondrup og Adda Djørup efter sommerferien, og planlægger dels nye navne og at holde fast i oplæsningerne i samarbejde med det litterære magasin uDkAnt. Vi kommer med andre ord tilbage og håber i mellemtiden at se jer i boghandlen, for den næste bog kan I jo ligeså godt købe hos os – i stedet for at bestille den over nettet: Vi har nemlig både håndsprit og rigtig gode titler, friske og håndplukkede. Vi tager selvfølgelig også imod bestillinger.

Sted: Byens Gårdbutik,  Vestergade 25, 5700 Svendborg. Åben hver dag fra 10-17 og lørdage fra 10-14. Email for bestillinger: anna@litteraturhus-svendborg.dk

08.02.2020 // Det Fynske Bogtræf UDSOLGT

For første gang får fynske læsere og fynske forfattere mulighed for at møde hinanden og tale sammen om bøgerne ved et helt nyt bogtræf i Svendborg den 8. februar. Kom og vær med til det allerførste Fynske Bogtræf, hvor alle fynske læsere, forfattere og forlag er inviteret. Bag arrangementet står TV 2/Fyn Event, Litteraturhuset Svendborg, Svendborg Bibliotek og WORK2GETHER i Tinghuset, som også lægger lokaler til. Vi har desværre solgt ud af de gratis billetter, men hold øje med facebook-siden.

Sted: work2gether, Tinghuset, Tinghusgade 43, 5700 Svendborg. Tid. 8. februar 10-17.

26.02.2020 //Zetland-redaktionen møder læserne

Nyhedsmediet Zetland gør op med de strikse nyhedskrav og ikke mindst tempoet i formidlingen, der meget ofte går ud over kvaliteten, holdbarheden og ikke mindst – læseoplevelsen. Derfor er det selvfølgelig også en glæde at byde velkommen til de dygtige folk fra Zetland i Svendborgs litteraturhus til et læserarrangement, hvor de fortæller mere om Zetlands mål, mission, resultater og fokus på den gode, nærværende fortælling og formidling.

26. februar, 16.30-18.30 i Litteraturhusets café, Vestergade 25, 5700 Svendborg.

02.03.2020 //Rockdokumentar med The Minds of 99 m. Kasper Kiertzner

The Minds of 99 er et af tidens stærkeste danske rockbands, der bare får flere og flere fans. D. 2. marts byder Scala og Litteraturhuset på en komplet Minds-aften: Først den stærkt roste dokumentarfilm ’Stor som en sol’ om bandet – på stort lærred og med stor lyd. Derefter samtale og spørgsmål til og med instruktøren, fynske Kasper Kiertzner. Filmen følger bandet, men også forsanger Niels Brandt rundt i landet: Fra udsolgte koncerter til isolation i en bunker og i et langt trip på Bornholm. Vi glæder os til at vise filmen, der bl.a. er kaldt et ‘ekspressivt kunstværk’, til at høre om tankerne bag og vise den splinternye fotobog fra BookLab.

Sted Scala Biografen i Svendborg i samarbejde med Litteraturhuset.- 2. marts 18.15-2030.

UDSAT 19.03.2020 //Forfattersamtale Iben Mondrup

Efter blot en uges tid lå bogen Iben Mondrups nye roman på toppen af bestsellerlisten med fem- og seksstjernede anmeldelser. Den nye roman Tabita fra Iben Mondrups hånd handler igen om Grønland, skæbner og liv med pigen Tabita som hovedperson. Romanen har allerede fået fremragende anmeldelser: “En nænsom beskrivelse af voldsomme vilkår og stor ensomhed, stor kærlighed: Til alle de børn, der måtte glemme sig selv”, som det hedder på titelbladet. Mød forfatteren bag en stribe prisbelønnede romaner til en samtale om dem – og ikke mindst den helt aktuelle roman.

19. marts, 19-21 i Litteraturhusets café, Vestergade 25, 5700 Svendborg.

Adda Djørup udgav i januar  sin første roman i 1 år – og det er sket med et ordentlig brag: Romanen tager udgangspunkt i en forfatter i dyb skrivekrise. Hun smider det hele ud. Computer, tastatur, bøger. Hvad nytte gør det? Herefter sniger en stor liderlig hankat sig ind på en lige så liderlig forfatter. Katten har Djørup lånt hos Mikhail Bulgakovs klassiker ’Mesteren og Margarita’. Med kattens fremkomst går det over fabulerende stok og sten til blandt andet Venedig. Teksten vælter ud af den ellers skriveblokerede forfatter, og hun skriver djævelsk godt, som anmelderne blandt andet skrev. Det kan kun blive en fantastisk aften.

Dato følger. Sted: Litteraturhusets café, Vestergade 25, 5700 Svendborg.

En aften med Molly Balsby, der læser op fra sin debutdigtsamling, Ponyprivilegiet. Hun har fået stor ros og Danmarks største debutantpris Munch-Christensens Kulturlegat for:
“Tunge linjer om at være ensom – men også ukuelige og egenrådige linjer fra et digterjeg, der insisterer på at tale på trods, ikke kun for at nå frem, men for at blive mindet om sin egen stemmes eksistens. Molly Balsbys hårde bløde debutdigte eksisterer.” (uddrag fra Politikens 5-stjernede anmeldelse). Billetpris 50 kr.

Sted: Svendborg Gymnasium, AP Møllers Vej, 5700 Svendborg.

Første omgang Bøger & Brunch i Litteraturhuset! Byens Gårdbutik laver skøn, 100 pct. sydfynsk brunchtallerken, som man kan købe, hvis man har lyst. Vi snakker bøger, har det hyggeligt, inspirerer, deler læseoplevelser og diskuterer månedens udvalgte titel. denne gang præsenteres titlerne, som vi har nøje udvalgt til vintersæsonen.

Sted: Byens Gårdbutik, Vestergade 25, 5700 Svendborg. Tid: 9.30 til 11. Brunchen koster 99 kr. inkl kaffe/the.

Tredje omgang Bøger & Brunch i Litteraturhuset! Byens Gårdbutik laver skøn, 100 pct. sydfynsk brunchtallerken, som man kan købe, hvis man har lyst. Vi snakker bøger, har det hyggeligt, inspirerer, deler læseoplevelser og diskuterer månedens udvalgte titel. denne gang præsenteres titlerne, som vi har nøje udvalgt til vintersæsonen.

Sted: Byens Gårdbutik, Vestergade 25, 5700 Svendborg. Tid: 9.30 til 11. Brunchen koster 99 kr. inkl kaffe/the.

ARRANGEMENTER 2019

Kulturnatten i Svendborg 2019 er samtidig en premiere på Fredagsbogbaren, der foregår hver anden fredag hen over efteråret. Denne aften er der jazz-koncert med Tobias Bech og Band. Koncert kl 1830-1930.

Sted: Litteraturhuset, Byens Gårdbutik Vestergade 25, 5700 Svendborg.

Samtaleforedraget handler om bogen ’Om hundrede år’, der udkom til stor ros i slumtingen af 2018. Anna Elisabeth Jessens roman er en familiehistorie fortalt fra skiftende perspektiver, i hundrede korte nedslag fra 1914-2014. ’Om hundrede år’ begynder i 1914, da første verdenskrig bryder ud. Samtaleforedraget handler om historie, om skæbner og familier – om udviklingen gennem hundrede år i Danmark. Foredraget inkluderer lydklip, billeder og forfatterens beretning om tilblivelsen af så stor mængde stof.

Sted: Litteraturhuset v AOF, Vestergade 25, 5700 Svendborg.

Fredagsbogbaren for unge, ca 15-20 årige. Hvis du er ældre og stadig føler dig ung – kom også hid. Vi holder længe åbent med mad, musik, nye bøger til studierabat, magasiner og spil. Gratis. Denne aften fernisering på Litterære rockstjerner af illustrator Nicolai Hvidberg.

Sted: Tinghusets café, Tinghusgade 43, 5700 Svendborg.

Samtaleforedraget handler om bogen Det store regnestykke. Det er hendes anden bog – og hun er tilbage med sin ærlige hverdagsstreg. Børnelivet går videre efter endt barsel, manden er musiker og er ofte væk på turné og midt i det hele mister Lines teenagedatter pludseligt sin far. Alt imens arbejder Line med at producere sin første bog. Line Jensen har fået rigtig mange følgere på sociale medier med sin fortælling om et moderne kvinde-, småbørns- og karriereliv på en selvironisk og hudløst ærlig måde. Hun har en fast stribe i Politiken og er på den måde også den modige arvtager efter Nikoline Werdelin og Maren Uthaug.

Sted: Tinghusgade 43, work2gether, 5700 Svendborg.

Fredagsbogbar med musik, nye bøger, magasiner og spil. Gratis. Denne aften med bogtip til efteråret og tilbud på bøger. Man kan købe kaffe, vin, most og snacks.

Sted:  Gårdbutikkens café, Vestergade 25, 5700 Svendborg.

Mød forfatteren Leonora Christina Skov og hør hende fortælle om romanen ”Den, der lever stille”. Da Leonoras mor dør, beslutter hun at skrive den faktiske historie om sig selv og sit liv. I foredraget fortæller Leonora b.la. om den voldsomme skriveproces, når man smider fiktionens forklædninger. Hun har rørt en meget stor læserskare med sin fortælling om at miste det hele – og finde sig selv igen, om at håbe på forklaring og sin mors kærlighed. Leonora Christina Skov har solgt for udsolgte sale siden 2018, hvor bogen udkom. Oplev et levende og engageret foredrag krydret med oplæsning og spørgsmål fra salen. Bagefter er der signering af bøger.

Sted: Borgerforeningen Kulturhus Svendborg, Ramsherred 4, 5700 Svendborg.

Mød Jan Grarup, der både er aktuel med bogen ‘Hvor jernkorsene gror’ og filmen Krigsfotografen som er skabt sammen med instruktør Boris Bertram. Arrangementet foregår i samarbejde med Scala Svendborg. Først vil der være  foredrag med Jan Grarup fra 19.30 til 20.30 og derefter filmvisning, bogsignering og spørgsmål. Billetter købes via Scala.

Sted: Scala Svendborg, Centrumpladsen, 5700 Svendborg.

Samtaleforedrag med forfatter Mads Peder Nordbo, der er aktuel med tredje og sidste bind i sin Arctic Noir-romantrilogi. De to første har haft stor succes på bestsellerlisterne, bl.a. fordi de er helt elementært spændende thrillere. De to første bind er solgt til over 30 lande. Det tredje bind, der afslutter trilogien, ’Kvinden med dødsmasken’ foregår som de øvrige i Grønland. Mads Peder Nordbo er rost for at bruger sin fiktion til ærligt at belyse de mange udfordringer, der er i dag i det grønlandske samfund – og især de barske vilkår, som børn lever under i dele af Grønland. Samtaleforedraget handler således om den nye thriller, men også den virkelighed, den er inspireret af.

Sted: Litteraturhuset, Vestergade 25, 5700 Svendborg.

Fredagsbogbar med musik, mad, spil, nye bøger til  budgetvenlige priser – og gode magasiner. Alle velkomne, det er gratis og det er hyggeligt. Man kan købe øl og most, vin og kaffe/the.

Sted:  work2gether, caféen. Tinghusgade 43, 5700 Svendborg.

Litteraturhuset Svendborg inviterer i samarbejde med illustrator og børnebogsforfatter Lea Letén og projektleder Stine Kähler til en heldags-workshop for børn i alderen 6-11 år, hvor vi skal tegne, høre historie og skabe billeder sammen. Workshoppen inkluderer forskellige tegneøvelser med fokus på både at tegne mennesker og følelser, og det at illustrere oplevelser. Man kan deltage uanset niveau.

Sted:  Gårdbutikkens café, Vestergade 25, 5700 Svendborg.

Vi holder Black Friday-bogbar med musik, mad, spil, nye bøger til budgetvenlige priser og gode magasiner. I dagens anledning har vi ikke tilbud på noget som helst -til gengæld er alle velkomne, det er gratis og det er hyggeligt. Man kan købe øl og most, vin og kaffe/the og vi har bagt æbleskiver fordi det snart er jul.

Sted:  Gårdbutikkens café, Vestergade 25, 5700 Svendborg.

[custom-facebook-feed]

Anden omgang Bøger & Brunch i Litteraturhuset! Byens Gårdbutik laver skøn, 100 pct. sydfynsk brunchtallerken, som man kan købe, hvis man har lyst. Vi snakker bøger, har det hyggeligt, inspirerer, deler læseoplevelser og diskuterer månedens udvalgte titel. denne gang præsenteres titlerne, som vi har nøje udvalgt til vintersæsonen.

Sted: Byens Gårdbutik, Vestergade 25, 5700 Svendborg. Tid: 9.30 til 11. Brunchen koster 99 kr. inkl kaffe/the.

KONTAKT OG NYHEDSBREV

Åbningstider:

Boghandel:
To.- fre: kl. 10-15, lø. 10-14
Café og gårdbutik:
Man.-fre: kl. 10-17.30.
Litteratur-arr.: Se program.

Adresse:

c/o Byens Gårdbutik,

Vestergade 25
5700 Svendborg